Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه تبریز در پیمایش پایگاه یو اس نیوز جزو 11 دانشگاه برتر ایران شناخته شده است. این در حالی است که نام 7دانشگاه برتر ایران به صورت مشترک در پایگاههای تایمز و یو اس نیوز مشاهده می گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از زیتون،مراکز و پایگاههای متعددی در سطح جهان و منطقه تراز کیفی و کمی دانشگاهها را بررسی می کنند؛ در این میان پایگاه استنادی جهان اسلام(ISC) همه ساله رتبه های برتر دانشگاههای ایرانو رتبه های برتر دانشگاههای آسیا را براساس شاخص های پایگاه تایمز مورد بررسی قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص های پایگاههای استنادی بین المللی

دهقانی سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام درخصوص وضعیت دانشگاههای ایران در سال 2017 اظهار داشت:علاوه بر دانشگاههای شریف، علم و صنعت، امیرکبیر و تهران، دانشگاه های شیراز، اصفهان، یزد، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج و زنجان برای اولین بار توانسته اند در سال ۲۰۱۷ به جمع دانشگاه های برتر آسیایی راه پیدا کنند.

سرپرست ISC ادامه داد: رتبه بندی آسیایی تایمز همچون رتبه بندی جهانی تایمز، از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی بهره می گیرد.

وی گفت: ۱۳ شاخص های رتبه بندی تایمز شامل ۱) میانگین تعداد استنادها به ازای مقالات منتشر شده (در معیار استنادها)؛ ۲) بررسی شهرت پژوهشی، ۳) تعداد مقالات منتشر شده به ازای اعضای هیأت علمی و ۴) درآمد پژوهش (در معیار پژوهش)؛ ۵) بررسی شهرت آموزشی، ۶) نسبت مدرک دکتری ارائه شده توسط مؤسسه به تعداد اعضای هیأت علمی، ۷) نسبت تعداد کل دانشجویان به اعضای هیأت علمی است.

دهقانی اضافه کرد: از دیگر شاخص ها می توان به ۸) نسبت مدرک دکتری به کارشناسی ارائه شده توسط مؤسسه، ۹) درآمد مؤسسه نسبت به تعـداد اعضای هیأت ­علمی (در معیار آموزش)؛ ۱۰) نسبت اعضای هیأت علمی بین‌المللی به بومی، ۱۱) نسبت دانشجویان بین‌المللی به بومی، ۱۲) سهم مقالات منتشر شده مشترک با نویسندگان همکار بین‌المللی (در معیار وجهه بین المللی)؛ ۱۳) درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیأت علمی (در معیاردرآمد صنعتی) اشاره کرد.

چرا اثری از دانشگاههای استان در میان پایگاههای استنادی بین المللی نیست؟

از میان دانشگاههای برتر استان آذربایجان‌شرقی، نامی در پایگاه تایمز دیده نمی شود؛ البته دانشگاه تبریز در پیمایش پایگاه یو اس نیوز جزو 11 دانشگاه برتر ایران شناخته شده است. این در حالی است که نام 7دانشگاه برتر ایران به صورت مشترک در پایگاههای تایمز و یو اس نیوز مشاهده می گردد.

با بررسی شاخص های رشد علمی این دو پایگاه معتبر بین المللی متوجه میشویم که تفاوت هایی بین شاخص ها وجود دارد اما چندان فاحش نیست؛ برای مثال پایگاه تایمز، تولیدات علمی هر دانشگاه را براساس اعضای هیئت علمی در نظر می گیرد اما در پایگاه یو اس نیوز، تولیدات استناد علمی و اعتبارات جهانی و منطقه ای پژوهشمدنظر قرار می گیرد.

در هر حال با چنین تفاوت هایی، نام 7دانشگاه برتر ایران مشترکا در دو پایگاه معتبر بین المللی درج شده است؛دانشگاههای برتر استان که همواره نام آنها در پایگاه ISC مشاهده می گردد، می توانند با برنامه ریزی مدون، موفقیت دانشگاههایی مثل زنجان را کسب کنند.

وقتی دانشگاه زنجان از دانشگاههای تبریز و سهند، عبور می کند

دانشگاه زنجان، فردوسی مشهد، آزاد کرج همزمان در دو پایگاه معتبر منطقه ای و آسیایی، رتبه های آسیایی سال 2017 را کسب نموده اند؛ این موفقیت نشان میدهد که شاخص های هر سه پایگاه معتبراستنادی مورد توجه مدیریت این دانشگاهها قرار گرفته است.

به جز دانشگاه تبریز کهدر میان هزار دانشگاه برتر پایگاه یو اس نیوز وجود دارد، دانشگاههای دیگر استان که جزو نامدارترین دانشگاههای ایران محسوب می شوند، عملکرد مناسبی در پایگاههای معتبر بین المللی ارائه نکرده اند.

دانشگاه تبریز در پایگاه یو اس نیوز رتبه 777 را کسب کرده و فاصله ی بیشتری با دانشگاههای تازه راه یافته ایرانی به دو پایگاه معتبر دارد. لذا عزم راسخی میطلبد تا دانشگاههای استانی نیز در میان پایگاههای استنادی منطقه ای و بین المللی قرار گرفتهو رشد علمی این مراکز قابل لمس باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۷۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز

 شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اعلام کرد: با توجه به اجرای عملیات جابجایی تاسیسات آبرسانی ۸۰۰ میلیمتری در محل احداث پل خلعت پوشان واقع در جاده باسمنج که به درخواست شهرداری کلانشهر تبریز برنامه ریزی شده آب شرب لوله کشی این شهرک از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۲۰ امروز قطع خواهد شد.

در این اطلاعیه از شهروندان ساکن در این شهرک درخواست شده است تا با صبر و شکیبایی این شرکت را در ارائه خدمات به مشترکان همراهی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • بهسازی آسفالت آزادراه تبریز زنجان آغاز شد
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه