Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@07:37:34 GMT

گام ارزشمند یک شرکت دانش بنیان برای بازچرخانی آب

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۷۹۷۳

گام ارزشمند یک شرکت دانش بنیان برای بازچرخانی آب

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان در گامی ارزشمند موفق به ساخت دستگاهی برای تصفیه آب شده است که با انجام عملیات ساده روی آب خاکستری منتهی به فاضلاب، دوباره آن را برای مصارف مجدد و خاص آماده می کند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری رَبع رشیدی (INOTEX) شنبه 20 آبان ماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز آغاز بکار کرد؛ نمایشگاهی بازرگانی با موضوع فناوری که قرار است تا 24 آبانماه پذیرای علاقمندان باشد و به گفته مسئولان، یکی از ویژگی های اصلی آن توجه همزمان به عرضه و تقاضا در کنار یکدیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همانطور که در آئین افتتاحیه عنوان شد، هدف از برگزاری این نمایشگاه در واقع تجاری سازی فناوری، بسترسازی برای تکمیل چرخه علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی توانمندی پژوهشی و فناوری و بسترسازی برای استفاده از آن در بخش های مختلف اقتصادی است.
همزمان با این نمایشگاه دو همایش تخصصی نیز برگزار می شود که یکی از این همایش ها با موضوع بحران منابع آب با محوریت بازچرخانی پساب و تصفیه فاضلاب، قرار است در سالن اجتماعات نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شود.
قرار است در همایش تخصصی یاد شده راهکارهای استفاده هرچه بیشتر از آب خاکستری شامل آب پس از شست و شوی لباس، ظروف، روشویی و حمام که گفته می شود بیش از 70 درصد از آب فاضلاب تولیدی منازل و برخی مصارف غیرمسکونی را تشکیل داده است، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
موضوعی که اتفاقا یکی از شرکت های دانش بنیان در تبریز بدان پرداخته و به نتایج بسیار امیدبخشی نیز دست یافته است، به طوری که اگر بتوان فاضلاب ناشی از آب خاکستری را از طریق یک لوله کشی جداگانه در محفظه ای جمع کرد، این شرکت دانش بنیان با استفاده از یک دستگاه طراحی شده و عمل تصفیه ساده می تواند ضمن جلوگیری از سرازیرشدن این بخش از آب های خاکستری به فاضلاب، دوباره آن را برای مصارف مجدد و خاص آماده کند.
دکتر علی اکبر بابالو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز و رییس هیت مدیره شرکت دانش پژوهان صنعت نانو به عنوان یکی از شرکت های حاضر در پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی(RINOTEX) است، این شرکت در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی مستقر است و موفق به دریافت مجوزهای فناوری نانو مقیاس در چندین محصول تولیدی شده است.
وی در خصوص دستگاه تصفیه آب خاکستری که از سوی این شرکت دانش بنیان طراحی و تولید شده است، با بیان این که بیش از 70 درصد از آب مصرفی همچون آب ظرفشویی، حمام، لباسشویی، روشویی به فاضلاب ها سرازیر می شوند، تصریح کرد: ما با استفاده از فناوری قادر به بازچرخانی مجدد بیش از 60 درصد از این آب هستیم و این باعث صرفه جویی بسیار مناسب در مصرف آب خواهد شد.
بابالو در ادامه در خصوص نحوه تبدیل آب خاکستری برای مصرف مجدد به وسیله دستگاه تصفیه آب خاکستری با بیان این که آب خاکستری حاوی مواد شوینده، چربی ها، میکروارگانیسم یا همان جانداران بسیار ریز میکروبی و همچنین باکتری ها است، تصریح کرد: ما با استفاده از فناوری تحت عنوان استفاده از غشاءهای سرامیکی در دو یا سه مرحله در مقیاس های زیر میکرون یعنی در چند صد یا چند ده نانو متر تمامی اجزای مواد شوینده و میکروارگانیسم هارا از آب جدا می کنیم.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه سهند تبریز ادامه داد: در مرحله نهایی نیز با استفاده از غشاهای نانو ساختار کار گندزُدایی از آب صورت می گیرد.
وی با بیان این که گاه دیده شده است که حتی در عمل گندزدایی آب مانند کلرزنی، باقی مانده میکروارگانیسم ها در داخل آب باقی مانده است، گفت: این درحالی است که در تصفیه ای که ما روی آب انجام می دهیم، تمام این ها از آب جدا شده و هیچ گونه مواد میکروارگانیزم باقی نخواهد ماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز افزود: این خود یک امتیاز است و این آب می تواند دوباره برای مصرف مجدد از جمله شست و شو، روشویی، حمام، ظرفشویی، لباسشویی و یا برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان این که این فناوری برای نخستین بار در کشور راه اندازی شده است و در دنیا نیز به این شکل وجود ندارد، تصریح کرد: این فناوری در مرحله ثبت پتنت داخلی و پس از آن ثبت بین المللی است.
بابالو در این خصوص نیز که آیا با دستگاه های دولتی مرتبط همچون وزارت نیرو یا سازمان آب و فاضلاب برای استفاده و کاربرد این فناوری مذاکرات لازم صورت گرفته با خیر، اظهارکرد: متاسفانه با بخش دولتی مذاکرات بسیار کند پیش می رود.
وی در عین حال از مذاکره با بخش های مختلف خصوصی در حوزه های مختلف به خصوص مناطقی که با مشکل آب مواجه هستند، برای استفاده از این دستگاه تصفیه آب خبر داد و گفت: تعدادی از صنوف آب بَر هم مانند کارواش ها، سنگبری ها و قالیشویی ها برای استفاده از این دستگاه و بازچرخانی آب بسیار علاقه مند شده اند.
بابالو در خصوص هزینه تولید این دستگاه ها تصفیه آب، با تاکید براین که این دستگاه گران نیست، یکی از اجزا اصلی آن را غشاء های سرامیکی نام برد و با اشاره به این که قیمت بین المللی غشاء های سرامیکی حدود 400 هزارتومان است، گفت: این در حالی است که ما توان تولید این غشاء ها به قیمت زیر 200 هزارتومان را داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز ادامه داد: هزینه این دستگاه تصفیه آب برای مصرف خانگی کمتر از یک میلیون تومان است و برای یک مجتمع مسکونی هم که دارای 8 واحد باشد، حدود 5 ملیون تومان است.
وی افزود: ضمن اینکه هزینه ساخت نمونه صنعتی این دستگاه برای مصارف کارگاه های قالی شویی، سنگبری و یا کارواش ها بسته به میزان مصرف آب متغیر و حدود 10 تا 20 میلیون تومان است.
وی همچنین از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این شرکت دانش بنیان برای فروش محصولات خود به صورت لیزینگ خبر داد و گفت: به دلیل اینکه این دستگاه تصفیه آب طراحی شده یک کار های_تک محسوب می شود، معاونت اعلام کرده است که می توانیم تا 70 درصد از فروش محصولات را لیزینگ کنیم یعنی معاونت برای خرید یک دستگاه 10 میلیونی 7 میلیون تومان وام می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز اظهار امیدواری کرد که استفاده و استقبال حداقل صنایع آب بر از این دستگاه تصفیه آب، گامی مثبت به سوی رهایی کشور از بحران آب باشد.
پنجمین نمایشگاه و جشنواره فناوری های نو و پیشرفته ربع رشیدی 20 الی 24 آبان ماه جاری در شهر تبریز در حال برگزاری است.
علمی1836
خبرنگار: یوسف درویشی* انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۷۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.

دکتر محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخش R&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی  است».

دکتر عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد».

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: « بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود گردیده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون نموده است».

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز نموده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثره داروئی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

 

دیگر خبرها

  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد